Tagliatelle z wątrobą drobiową

Tagliatelle z wątrobą drobiową

Tagliatelle z wątrobą drobiową

Wątroba, pieczarki takie danie przygotujemy na szybko, gdy mamy mało czasu. Szybki, pyszny obiad w kilka chwil. Fenomenalne danie, które skradnie serce największego smakosza. Idealne połączenie wątroby z makaronem. Zrób to, przekonaj się.

6 porcji
30 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 opakowanie Tagliatelle
• 1 kg wątroby drobiowej
• ½ kg pieczarek
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 10 dag boczku wędzonego
• 330 ml śmietany 30%
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
2. Boczek kroję w drobną kostkę dodaję do cebuli.
3. Następnie dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
4. Wątrobę myję, usuwam błonki i dodaję do grzybów. Smażę około 10 minut i wlewam śmietanę.
5. Wątrobę podaję z ugotowanym makaronem Tagliatelle.
6. Gotowe.
7. Smacznego.

Zobacz inne przepisy na dania z makaronem tagliatelle:
Tagliatelle z boczkiem i groszkiem w sosie śmietanowym
Makaron tagliatelle z kurczakiem i warzywami
Tagliatelle z bobem – przepis na szybki obiad

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.