Jajka wiosenne – przepis na jajka w sosie z nowalijkami
Jajka wiosenne to pyszna przekąska z jajek na twardo podanych w sosie majonezowym ze świeżymi warzywami. Robi się ją bardzo szybko, a bardzo efektownie wygląda i świetnie smakuje. Takie lekkie danie świetnie sprawdzi się na świątecznym czy imprezowym stole, albo na grillu.
Przepis na jajka wiosenne jest bardzo prosty do wykonania. Wystarczy ugotować jajka, a w międzyczasie pokroić nowalijki i wymieszać z sosem. Potem wszystko układamy na półmisku, tworząc bardzo ładną i efektowną kompozycję, która będzie ozdobą niejednego stołu. Takie jajka w smaku przypominają chłodnik z ogórków i rzodkiewek, podane zostały tylko w trochę innej formie.
Zobacz inne przepisy na przystawki z jajek:
Jajka w sosie chrzanowym na zimno
Tortilla z pastą jajeczną – pyszny pomysł na śniadanie lub imprezę
Jajka faszerowane szynką i papryką
Pasztet jajeczny z pieczarkami
Jajka w galarecie z szynką i groszkiem
1 Komentarz