Gulasz z młodą kapustką

Gulasz Z Młodą Kapustką

Gulasz z młodą kapustką

Sezon na młodą kapustę się już zaczął, dlatego mam dla Was doskonałą, pyszna propozycje na obiad. Takiego gulaszu jeszcze nie kosztowałeś/aś, wypróbuj przekonaj się sam.

50 minut czas przygotowania
7 porcji

Składniki:
• 1 kg łopatki wieprzowej
• ½ kg pieczarek
• 1 główka kapusty młodej
• 1 duża marchew
• 1 cebula
• 200 g koncentratu pomidorowego
• 1 łyżka mąki pszennej
• ½ łyżeczki papryki ostrej
• 1 łyżeczka papryki słodkiej
• 1 łyżka Vegety

Sposób przygotowania:
1. Kapustę kroję bardzo drobno, marchew obieram ścieram na tarce o dużych oczkach, przekładam do garnka, zalewam wodą, dodaję Vegetę i gotuję około 30 minut.
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę, doprawiam solą, papryką ostrą oraz słodką, mieszam i dodaję do cebuli. Gdy mięso zmieni kolor, podlewam szklanką wody i gotuję do miękkości mięsa. Dziesięć minut przed końcem gotowania dodaję umyte pokrojone w plasterki pieczarki. Następnie mięso z pieczarkami przekładam do kapusty. Dodaję koncentrat pomidorowy i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję do zagotowania.
3. Danie gotowe.
4. Smacznego.

Zobacz inne przepisy na dania z młodą kapustką:
Roladki Z Młodą Kapustką
Schabowe Z Młodą Kapustką
Lazania Z Młodą Kapustką
Pieczone Ziemniaczki Z Młoda Kapustką
Kotlety Siekane Z Młodą Kapustką

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.