Ziemniaczane kluski kładzione – miękkie i leciutkie jak chmurka
Ziemniaczane kluski kładzione są mięciutkie i bardzo puszyste za sprawą ubitych białek dodanych do masy. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu np. do sosu czy pieczonego mięsa z surówką lub samodzielne danie z okrasą z boczku lub cebuli. Kluseczki najlepiej smakują na świeżo od razu po ugotowaniu, ale można je też odgrzać w mikrofalówce. Powstają z czterech podstawowych składników, które zawsze mamy w swoim domu.
Zobacz inne przepisy na kluski do obiadu:
Knedle z mięsem mielonym – przepis na domowe kluski z ziemniaków
Kluski z ziemniaków gotowanych i surowych – mięciutkie i delikatne
Szare kluski z boczkiem i kapustą kiszoną
Kluski śląskie – prosty i tani pomysł na obiad
Kopytka ruskie – delikatne i mięciutkie