Surówka do obiadu

Surówka do obiadu

Surówka do obiadu

Ekspresowa przekąska lub dodatek do mięsa, pięknie wygląda i smakuje wyśmienicie. Poznaj więc przepis na pyszną, zdrową i szybką w przygotowaniu sałatkę. Do dzieła.

6 porcji
15 minut czas przygotowania

Składniki:
• ½ główki kapusty pekińskiej
• 1 papryka czerwona
• 1 papryka żółta
• Ogórek świeży
• 2 pomidory
• 1 pęczek szczypiorku
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 łyżeczka ziół prowansalskich
• Sól

Sposób przygotowania:
1. Warzywa myję, osuszam, kapustę drobno siekam z papryk usuwam nasiona, kroję w drobne paseczki, pomidora w kroję w kostkę, ogórka obieram kroję w kostkę, szczypiorek drobno siekam.
2. Wszystkie warzywa przekładam do miski, wlewam oliwę, wsypuję zioła oraz sól. Dokładnie mieszam, przekładam do salaterki i podaję jako dodatek do mięsa.
3. Gotowe.
4. Smacznego.

Zobacz inne przepis na surówki do obiadu:
Surówka z pora i selera naciowego – pyszny dodatek do obiadu
Surówka do obiadu z selera i jabłka
Surówka do obiadu z sałatą, marchewką i ogórkiem

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.