Calzone z mięsem i pieczarkami – pyszne pierogi drożdżowe
Calzone z mięsem i pieczarkami to pyszne i sycące pierogi drożdżowe, które podajemy na ciepło na obiad, czy kolację. Jeden taki pieróg z pewnością zaspokoi nawet największy głód. Mięso mielone, pieczarki, suszone pomidory i ser żółty zamknięte w cieście drożdżowym jak na pizzę to połączenie, które nie może źle smakować.
Calzone świetnie smakują w towarzystwie sosu pomidorowego lub czosnkowego. Jeśli nie zjemy ich od razu po upieczeniu można je potem odgrzać w mikrofalówce.
Zobacz inne przepisy na ciasto drożdżowe z farszem na słono:
Trójkąty drożdżowe o smaku pizzy – super przekąski
Bułeczki gyros – drożdżowe bułki z kurczakiem i pieczarkami
Calzone – pizza w kształcie pieroga
Pierogi drożdżowe z serem i pieczarkami