Mielone w pieczarkach z kapustą

Mielone W Pieczarkach Z Kapustą

Mielone w pieczarkach z kapustą

Kiedy znudziły się Wam zwykłe kotlety mielone, przygotuj je inaczej według tego przepisu. Soczyste i delikatne kotlety mielone z dodatkiem kapusty, ułożone w pieczarkach, takimi kotletami skusisz każdego łasucha.

30 minut czas przygotowania
9 porcji

Składniki:
• ½ kg mielonego wieprzowego
• 1/3 główki kapusty młodej
• 1 marchew
• 1 papryka czerwona
• 9 dużych pieczarek
• 3 jajka
• Bułka tarta do panierki + 2 łyżki
• 2 łyżki śmietany 12%
• Olej do smażenia
• Sól
• ½ łyżeczki papryki ostrej

Sposób przygotowania:
1. Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach, paprykę myję, usuwam nasiona, drobno kroję. Do warzyw dodaję mięso, wbijam jedno jajko, wsypuję dwie łyżki bułki tartej, sól, paprykę ostrą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną.
2. Pieczarki myję, osuszam, czyszczę i usuwam ogonki. Na każdy kapelusz pieczarek nakładam mięso i panieruję w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej.
3. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
4. Kotlety gotowe.
5. Smacznego.

Zobacz inne przepis na kotlety mielone:
Kotlety Mielone Z Warzywami
Pieczone Kotlety Mielone Z Ziemniakami I Cebulą
Kotlety Mielone Z Pieczarkami
Musztardowe Kotlety Mielone Z Farszem – Przepis Na Pyszne Rolady
Kotlety Mielone Po Lwowsku + FILM

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.