Roladki z kurczaka z pieczarkami
Roladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.
8 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 2 podwójne filety z kurczaka
• 1 cebula
• 20 dag pieczarek
• 10 dag sera żółtego
• Olej do smażenia
• Bułka tarta do panierki
• Mąka pszenna do panierki
• 10 dag sera żółtego
• 2 jajka
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w plastry. Mięso delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki. Pod koniec smażenia doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Na każdy kawałku mięsa układam żółty ser starty na tarce o dużych oczkach oraz farsz z grzybów.
4. Mięso zwijam w roladki, otaczam w mące, zawijam ciasno w woreczek foliowy i zostawiam w lodówce na dwie godziny.
5. Po tym czasie roladki panieruję w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
6. Po usmażeniu posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach, ser sam się rozpuści pod wpływem ciepła roladek.
7. Roladki gotowe.
8. Smacznego.
Zobacz inne przepisy na roladki z kurczaka:
Roladki Z Kurczaka
Roladki Z Kurczaka Z Pieczarkami
Roladki Z Kurczaka Zawijane W Boczku