Polędwiczki w stylu Greckim
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych to jest to czego szukasz na niedzielny obiad. Mięso podane z ryżem lub kopytkami polane aromatycznym sosem idealnie stanowi danie obiadowe. Przekonaj się sam.
Czas przygotowania 40 minut
5 porcji
Składniki:
• 2 polędwiczki wieprzowe
• 2 cebule
• 800 g pomidorów krojonych w puszce
• 2 papryki czerwone
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
• 1 łyżeczka soli
• ½ łyżeczki pieprz
• 1 łyżeczka oregano suszonego
• 1 łyżeczka tymianku suszonego
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, kroję w podłużne słupki.
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę w garnku na rozgrzanej oliwie.
3. Papryki myję, usuwam nasiona, kroję w drobne paseczki i dodaję do cebuli.
4. Następnie wlewam pomidory z puszki, wsypuję paprykę słodką mieloną, sól, pieprz, tymianek,oregano, dodaję mięso i gotuję 20 minut.
5. Danie gotowe, podaję z ryżem.
6. Smacznego.
Zobacz inne super przepisy na polędwiczki:
Polędwiczki z porem
Polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Polędwiczki w sosie śliwkowym
Polędwiczki w młodej kapuście
Meksykańskie polędwiczki