Pomarańczowe roladki biszkoptowe z kremem
Dzisiaj zapraszam na roladki biszkoptowe o smaku pomarańczowym, wypełnione lekkim kremem waniliowym na bazie kremówki i mascarpone. Roladki są lekkie jak chmurka i rozpływają się w ustach. Mięciutki biszkopt ma intensywny smak i zapach pomarańczy, z delikatną nutką migdałów. Sam krem jest cudownie waniliowy i świetnie uzupełnia całość. Przyjemny, pachnący, prosty w przygotowaniu smakołyk.
Lista składników
Biszkopt
100 g migdałów
Niepełna szklanka (100 g) cukru pudru
3 jajka
3 białka
Skórka z połowy pomarańczy
Barwnik pomarańczowy (opcjonalnie)
2 łyżki (20 g) cukru
2 łyżki (20 g) mąki
Szczypta soli
Nadzienie
1 opakowanie (250 g) mascarpone
125 g śmietany kremówki
3 łyżki (35 g) cukru pudru
1 łyżeczka pasty waniliowej
Przybranie
100 g białej czekolady
3 łyżki (50 g) migdałów
Zobacz inne super przepisy na rolady:
Rolada Tiramisu
Rolada Bezowa Z Truskawkami I Bitą Śmietaną
Rolada Bezowa Z Frużeliną Truskawkową
Pyszna Rolada Z Biszkoptami
Rolada Bezowa Z Owocami + FILM