Wiosenny makaron ze szparagami i cukinią
Dzisiaj zapraszam na wiosenny makaron ze szparagami, cukinią i brokułami. To zdrowy i lekki pomysł na obiad. Warzywa są jędrne, a mimo to delikatne; w tym przepisie używam mało przypraw, żeby to właśnie one zapewniały pełnię smaku. Wszystko osnute jest delikatnym śmietano – pomidorowym sosem, a całość idealnie uzupełnia świeża bazylia.
Lista składników
200 g makaronu
1 brokuł (ok. 230 g różyczek)
2 papryki (ok. 350 g)
250 g szparagów
1 cukinia (ok. 250 g)
3 łyżki oleju
3 ząbki czosnku
1 puszka pomidorów (400 g)
100 g mrożonego groszku
150 ml śmietany kremówki
4 łyżki świeżej bazylii
Sól i pieprz do smaku
Zobacz inne super przepisy na makaron ze szparagami:
Makaron Ze Szparagami, Cukinią I Mascarpone
Makaron Ze Szparagami W Sosie Śmietanowym – Błyskawiczny Obiad
Makaronowe Muszle Z Łososiem I Szparagami