Najlepsze mięciutkie jagodzianki

Najlepsze Mięciutkie Jagodzianki

Najlepsze mięciutkie jagodzianki

Tak miękkich i długo zachowujących świeżość jagodzianek w życiu nie robiłam. Wyszło ich sporo i zajadaliśmy się z Mężem nimi przez kilka dni i muszę Wam napisać że były mega świeżutkie do ostatniego okruszka, a wszystko to dzięki genialnemu przepisowi

Sekret świeżości tego ciasta tkwi w wykorzystaniu Tangzhong czyli japońskiej metody stosowanej przy pieczeniu chleba. Jest to nic innego jak zasmażka wodna przygotowana z mąki gotowanej w wodzie lub mleku.

Zobacz inne super przepisy na domowe jagodzianki:
Jagodzianki Z Ciasta Drożdżowo-Serowego
Jagodzianki Z Lukrem
Jogurtowe Jagodzianki + FILM

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.