Gulasz z fasolką szparagową

Gulasz Z Fasolką Szparagową

Gulasz z fasolką szparagową

W mojej rodzinie często jemy gulasz zrobiony na różne sposoby, ostatnio robiłam z fasolką szparagową i chciałam się Wami podzielić przepisem, bo danie wyszło bardzo smaczne.

60 minut czas przygotowania
8 porcji

Składniki:
• 1 kg szynki wieprzowej
• ½ kg fasolki szparagowej
• 1 brokuł
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 200 g koncentratu pomidorowego
• 1 łyżka mąki pszennej
• Sól
• 2 łyżeczki papryki słodkiej
• Szczypta chili

Sposób przygotowania:
1. Mięso krojem w kostkę, solę, smażę około 30 minut na rozgrzanym oleju. Doprawiam papryką słodką oraz chili.
2. Czosnek, cebulę obieram, drobno kroję, dodaję do mięsa. Podlewam jedną szklanką wody.
3. Fasolkę szparagową oczyszczam z końcówek, kroję na połówki, brokuł dziele na mniejsze różyczki. Warzywa łączę z mięsem.
4. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję.
5. Danie gotowe.
6. Smacznego.

Zobacz inne super przepisy na dania z fasolką szparagową:
Fasolka Szparagowa Z Boczkiem
Udka Z Fasolką Szparagową
Kaszotto Z Kurczakiem, Pieczarkami I Fasolką Szparagową
Kurczak Z Fasolką Szparagową
Fasolka Szparagowa Do Obiadu – Szybki Przepis

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.