Ogórki w plastrach – mizeria do słoików
Ogórki w plastrach to prosta do zrobienia mizeria z octem do słoików, która w zimie będzie jak znalazł do obiadu, kanapek czy burgerów. Ogórki są chrupiące i nieco kwaśne – takie właśnie lubimy najbardziej.
Wystarczy pokroić ogórki i koper, wymieszać z resztą składników, przełożyć do słoików i pasteryzować. Całość jest banalnie prosta do zrobienia, ale pokrojenie 3 kg ogórków może zająć nieco czasu. Aby umilić sobie tę czynność, oglądam w tym samym czasie ulubiony serial.
Zobacz inne przepisy na przetwory z ogórków:
Dwutygodniowa surówka z ogórków na szybko – bardzo prosty przepis
Sałatka wójtowej z ogórków – ogórki na zimę do słoików
Ogórki kanapkowe z curry – do słoików na zimę
Sałatka ogórkowa z curry – niezawodny przepis na ogórki do słoików
Ogórki w zalewie gyros – do słoików na zimę