Krucha tarta z zieloną fasolką + FILM

Krucha Tarta Z Zieloną Fasolką

Krucha tarta z zieloną fasolką

Dzisiaj zapraszam na sycący, ale nie zapychający obiad, który dobrze jest przyrządzić w sezonie na fasolkę szparagową – tarte z zieloną fasolką. Kruchy spód jest przyjemnie maślany, śmietanowe nadzienie wprost aksamitne, a mięsko wprowadza delikatny, wędzony smak. Wszystko to wzbogacone jest przez suszone pomidory i mozzarellę.

Lista składników

Ciasto
1.5 szklanki (200 g) mąki pszennej
100 g masła
½ łyżeczki soli
2 łyżki zimnej wody

Nadzienie
200 g zielonej fasolki
2 łyżki (ok. 50 g) suszonych pomidorów
130 g wędzonego boczku, szynki lub pancetty
2 jajka
¾ szklanki (150 g) śmietanki 18%
3 łyżki (60 g) kwaśnej śmietany
Sól i pieprz do smaku
½ łyżeczki gałki muszkatołowej
100 g mozzarelli w kulce
Pietruszka

Zobacz inne super przepisy na tarty:
Tarta Hamburgerowa
Tarta A’la Pizza – Przepyszne Danie Na Obiad Lub Imprezę
Tarta Z Musem Jabłkowym
Tarta Z Cukinią I Kurczakiem
Rustykalna Tarta Ze Śliwkami

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.