Dzisiaj zapraszam na lekkie i pomysłowe imprezowe przekąski. Przygotujemy wytrawne kruche babeczki, które wypełnimy kremem z cukinii i ozdobimy chipsem z bekonu. Jak z klasycznymi słodkimi babeczkami, kruche spody można przygotować zawczasu i wypełnić je niedługo przed podaniem, ale spokojnie wytrzymają dwa dni w lodówce. Krem jest stabilny i świeży w smaku dzięki dodatkowi mięty, a chips z bekonu to miły dodatek i dla oka, i dla podniebienia.
Lista składników (32 babeczki o średnicy 6 cm)
Spody
400 g mąki pszennej
1 łyżeczka soli
200 g masła
6 łyżek zimnej wody
Nadzienie
2 cukinie (ok. 400 g)
1 łyżka oleju
3 ząbki czosnku
6 g żelatyny w proszku
250 g serka śmietankowego
2 łyżki soku z cytryny
1 gałązka mięty
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki pieprzu
200 g bekonu
Słodka papryka do posypania
Zobacz inne super przepisy na kruche babeczki:
Kruche Babeczki Z Jabłkami
Kruche Babeczki Z Kremem I Owocami + FILM
Kruche Babeczki Z Kremem Czekoladowo-Wiśniowym
Kruche Babeczki Z Owocami I Kremem Straciatella
Kruche Babeczki Z Kremem Z Serka Naturalnego I Truskawkami