Ryż zapiekany ze śliwkami

Ryż zapiekany ze śliwkami

Ryż zapiekany ze śliwkami

Ryż zapiekany ze śliwkami to bardzo smaczna słodka potrawa, którą można podać na sycące śniadanie czy kolację. Wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie sprawdzi się zwłaszcza późnym latem i wczesną jesienią, kiedy mamy sezon na śliwki.

To pyszne danie jest bogatym źródłem białka, dostarcza spore ilości wapnia, a także witamin B2, B12 i A.

Przygotowanie jest bardzo proste. Ryż gotujemy na mleku, następnie mieszamy z ubitymi jajkami i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układamy śliwki i całość wkładamy do piekarnika na około pół godziny.

Zobacz inne super przepisy na przepisy dietetyczne:
Placki Ziemniaczane Z Piekarnika
Domowy Gyros Drobiowy
Jajka W Sosie Groszkowym Na Zimno
Szybki Chłodnik Z Buraków Konserwowych
Placuszki Na Jogurcie Z Owocami

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.