Wilgotne, intensywnie czekoladowe brownie
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem, który zadowoli wszystkich amatorów czekolady. Przygotujemy pyszne, intensywnie czekoladowe, wilgotne brownie. Ciasto po prostu rozpływa się w ustach, a jedyne, co pozostaje na języku, to głęboki smak czekolady, podkreślony odrobiną kawy i soli. Proste, szybkie i przede wszystkim przepyszne ciacho. Nie potrzeba do niego nawet miksera!
Lista składników
115 g masła
225 g czekolady 70%
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
Niepełna szklanka (100 g) mąki pszennej
100 g groszków czekoladowych
Szczypta soli
3 jajka
¼ szklanki (50 g) kefiru
50 ml (60 g) oliwy z oliwek
1 łyżeczka (10 g) ekstraktu waniliowegp
2/3 szklanki (100 g) cukru brązowego
3/8 szklanki (75 g) cukru białego
¾ szklanki (75 g) kakao w proszku
Płatki soli
Zobacz inne super przepisy na brownie:
Brownie Z Wiśniami – Ekspresowe I Proste Ciasto Na Niedzielę
Brownie
Brownie Na Białkach
Fit Brownie Z Malinami W Pół Godziny (307 Kcal)
Czekoladowe Brownie Z Wiśniami