Sałatka z warzyw konserwowych

Sałatka Z Warzyw Konserwowych

Sałatka z warzyw konserwowych

Szybka do zrobienia sałatka na różne uroczystości lub drugie śniadanie wystarczy 20 minut i możesz się rozkoszować jej wyśmienitym smakiem.

6 porcji
20 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 słoik papryki konserwowej
• 1 słoik pieczarek konserwowych
• 6 szt. ogórków konserwowych
• 1 puszka groszku konserwowego
• 1 puszka kukurydzy konserwowej
• 5 jajek całych
• ½ pęczka szczypiorku
• 1 łyżka majonezu
• 1 łyżka musztardy
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Paprykę, ogórki, pieczarki, odlewasz z zalewy, kroisz w kostkę.
2. Groszek, kukurydzę odlewasz z zalewy, dodajesz do warzyw.
3. Jajka gotujesz na twardo, studzisz, obierasz, oddzielasz białka od żółtek. Białka jajek kroisz drobno.
4. Szczypiorek drobno siekasz.
5. Żółtka rozgniatasz widelcem, dodajesz majonez, musztardę sól oraz pieprz. Dokładnie mieszasz i łączysz z pozostałymi składnikami, Ponownie dokładnie mieszasz i przekładasz do salaterki, dowolnie dekorujesz.
6. Sałatka gotowa.
7. Smacznego.

Zobacz inne super przepisy na sałatki:
Sałatka All In One
Sałatka Z Kurczakiem, Jajkiem I Warzywami
Sałatka Porowa Muza
Sałatka Bumerang
SAŁATKA KEBABOWA Z WOŁOWINĄ

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.