Kartacze z mięsem drobiowym – tanie danie na sycący obiad

Kartacze z mięsem drobiowym – tanie danie na sycący obiad

Kartacze z mięsem drobiowym – tanie danie na sycący obiad

Kartacze z mięsem drobiowym (zwane także cepelinami) to pyszne kluski ziemniaczane z mięsnym farszem. Są mięciutkie, bardzo sycące, a w smaku nie mają sobie równych. Do ich przygotowania potrzeba nieco czasu, ale za jednym zamachem można zrobić obiad na dwa dni. Na drugi dzień kartacze najlepiej odgrzać na parze, będą smakować jak świeże.

Zobacz inne przepisy na kluski ziemniaczane:
Ziemniaczane kluski kładzione – miękkie i leciutkie jak chmurka
Kluski śląskie – prosty i tani pomysł na obiad
Knedle z mięsem mielonym – przepis na domowe kluski z ziemniaków
Kluski z ziemniaków gotowanych i surowych – mięciutkie i delikatne
Kluski ruskie – pyszny domowy obiad

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.