Wysokie ciasto. Z masą karpatkową i jabłkową.
Przekładaniec jabłkowo-budyniowy to dwa rodzaje ciasta biszkoptowego, jasne i kakaowe, przełożone masą jabłkową (starte, uprażone jabłka usztywnione galaretką) i kremem karpatkowym. Ciasto jest smaczne, wysokie i wizualnie pięknie się prezentuje, ale myślę, że niedoświadczone gospodynie mogą mieć z nim problem.
Z uwag i wskazówek – masę budyniową mieszam drewnianą pałką, taką jaką kiedyś ucierało się masło w makutrze. Być może to kwestia doświadczenia, ale osobiście gdy mieszam tego typu masę łyżką, wychodzą mi grudki.
Zobacz inne super przepisy na ciasto przekładaniec:
Ciasto Boska Zachcianka – Pyszny I Efektowny Przekładaniec
Przekładaniec (Bez Jajek)
Ciasto Rubinowa Przystań – Pyszny Przekładaniec Z Dodatkiem Wiśni + FILM