Pad thai z tofu z orzeszkami ziemnymi
Przepis na pad thai z tofu, czyli wegańska wersja pysznego tajskiego dania z makaronem ryżowym i orzeszkami ziemnymi. Jest to szybki i prosty pomysł na bezmięsny obiad. Danie jest lekkie, a dzięki sosowi posiada wiele smaków – znajdziemy w nim sos sojowy, cukier oraz pastę z tamaryndowca, którą można zamienić na sok z cytryny lub limonki.
Przygotowanie bezmięsnego i wegańskiego pad thai jest niezwykle proste! Wystarczy, że użyjesz tofu zamiast kurczaka lub krewetek. Dodatkowo w wersji wegańskiej nie dodajemy jajek. Ostatnim produktem, którego zamieniamy, jest sos rybny – zamiast niego stosujemy sos sojowy.
Zobacz inne super przepisy na dania w stylu tajskim:
Zupa Tajska
Kurczak Curry Z Mango
Rosół Z Egzotycznymi Grzybami I Smażonym Tofu W Tajskim Stylu