Pieczone żeberka z cebulą – prosty przepis na obiad
Pieczone żeberka z cebulą to bardzo prosty przepis na pyszne mięciutkie mięso wieprzowe, które można podać na sycący obiad dla całej rodziny. Są bardzo aromatyczne, mięso łatwo odchodzi od kości i jest bardzo soczyste. Jeśli lubicie nieco bardziej tłuste mięsa, to jest to przepis, który w pewnością przypadnie wam do gustu.
Do przygotowania marynaty użyłam tylko kilku przypraw, ale jeśli lubicie możecie dodać również świeże lub suszone zioła np. majeranek, rozmaryn czy tymianek.
Zobacz inne przepisy na dania z żeberek:
Żeberka w kapuście kiszonej z piekarnika – wyjątkowe danie na obiad
Zupa gulaszowa z wieprzowiną i dużą ilością warzyw
Grochówka wojskowa na żeberkach
Pikantne żeberka w ketchupie – prosty przepis
Tradycyjna zupa fasolowa – sprawdzony przepis
1 Komentarz