Żeberka pieczone w miodzie

Żeberka Pieczone W Miodzie

Żeberka pieczone w miodzie

Dziś przychodzę do Was z pomysłem na obiad, który robi się praktycznie sam. Wystarczy tylko wymieszać składniki marynaty, wrzucić do niej mięso i poczekać kilka godzin, a następnie upiec. A po upieczeniu delektować się soczystym, miękkim mięskiem. Do pieczenia dodałam dużą cebulę, bo uwielbiam gdy mięso piecze się w towarzystwie warzyw, które nadają mu dodatkowego smaku. Przyznam się, że wieki całe nie robiłam żeberek, a po ostatnim eksperymencie stwierdzam, że muszę je piec częściej. W towarzystwie brokułów i pieczonych ziemniaków smakowały wybornie, idealnym dodatkiem do nich byłaby także surówka np. z kiszonej kapusty.

Zobacz inne super przepisy na pieczone żeberka:
Żeberka Pieczone Po Polsku , Na Cebuli W Rękawie
Pieczone Żeberka Z Cebulą – Prosty Przepis Na Obiad
Pieczone Żeberka Korsarza

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.