Roladki z pieczarkami i mozzarellą
Roladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.
30 minut czas przygotowania
9 porcji
Składniki:
• 1 kg schabu
• ½ kg pieczarek
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 125 g mozzarelli ( kulka)
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam solą oraz pieprzem.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę około 10 minut, następnie doprawiam pieprzem oraz solą.
4. Na każdym kawałku mięsa na środku układam plasterek mozzarelli oraz łyżkę grzybów.
5. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
6. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
7. Gotowe, podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
8. Smacznego.
Zobacz inne super przepisy na roladki:
Roladki Schabowe Z Marchewką, Serem Żółtym I Majonezem
Roladki Z Marynowanymi Pieczarkami
Roladki Drobiowe Z Kiełbasiano-Ogórkowym Szaszłykiem
Roladki Drobiowe Z Salami I Serem Żółtym
Roladki Schabowe Z Papryką I Serem Żółtym