Jogurtowe muffinki z parówką i cebulką
Jogurtowe muffinki z parówką i cebulką prażoną świetnie sprawdzą się jako drugie śniadanie, pożywna przekąska w podróży czy na wycieczce albo na imprezie w gronie znajomych. Są mięciutkie, wilgotne i długo zachowują świeżość.
Robi się je błyskawicznie i równie szybko znikają ze stołu. Muffiny można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno, w obu przypadkach są bardzo smaczne.
Można je jeść bez żadnych dodatków. Świetnie smakują również polane ketchupem, sosem czosnkowym czy innym ulubionym. Można je również przekroić na pół i posmarować serkiem kanapkowym.
Zobacz inne przepisy na szybkie przekąski do szkoły:
Muffiny jajeczne – przepis na śniadanie
Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem
Rollsy z szynką i serem – pyszne roladki z tortilli
Parówki w panierce jak do nuggestsów