Najprostsze ciasto z jabłkami bez miksera – przepis dla leniwych, który zawsze się udaje
Najprostsze ciasto z jabłkami jest mięciutkie, puszyste i zarazem wilgotne. Można je zrobić dosłownie w 5 minut w jednej misce, a potem tylko upiec w piekarniku i gotowe. Ciasto długo zachowuje świeżość i wilgotność, ale ponieważ jest pyszne, pewnie zazwyczaj długo nie postoi.
Taki domowy jabłecznik można przygotować do popołudniowej kawy czy na przyjazd niespodziewanych gości nie tylko jesienią, ale przez cały rok, bo jabłka w Polsce zawsze są dostępne.
Zobacz inne przepisy na ciasta z jabłkami:
Szarlotka na kruchym cieście z bezą – najlepsza na świecie
Ciasto Miodowe Lata – miodownik, sernik i szarlotka w jednym
Ciasto Fale Dunaju z jabłkami – sprawdzony przepis
Jabłecznik na biszkopcie z bitą śmietaną
Ciasto bez pieczenia z jabłkami i bitą śmietaną
3 komentarze