Udka z kurczaka z warzywami

Udka Z Kurczaka Z Warzywami

.Udka z kurczaka z warzywami

Brak Ci czasu ciągle jesteś zabiegana, przygotuj szybkie danie obiadowe z makaronem oraz warzywami, wystarczy Ci tylko 40 minut.

6 porcji
40 minut czas przygotowania

Składniki:
• 5 szt. udek kurczaka
• 3 ząbki czosnku
• 1szt. cebuli
• 1szt. dużej marchwi
• 450 g fasolki szparagowej zielonej
• 1szt. papryki zielonej
• 1 szt. papryki czerwonej
• 2 opakowania Vifon smak chiński
• Olej do smażenia
• 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
• 1 łyżka miodu
• 1 łyżeczka octu
• Sól
• Szczypta Chili

Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, usuwam kości, skórę. Mięso kroję na małe kawałki, przekładam do miski, wsypuję sól, wlewam sos sojowy, miód, ocet, mieszam.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
3. Do warzyw dodaję mięso razem z marynatą, gdy mięso zmieni kolor, dodaję obraną pokrojoną w słupki marchew. Podlewam jedną szklanką wody, gotuję około 20 minut.
4. Papryki myję, osuszam, kroję w paseczki, fasolę kroję na połówki. Następnie fasolę, papryki przekładam do mięsa.
5. Na koniec dodaję makaron z zupek chińskich, wsypuję Chili i mieszając gotuję 5 minut.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.

Zobacz inne super przepisy na udka z kurczaka:
Udka Z Kurczaka Pieczone Razem Z Ziemniakami I Marchewką
Udka Z Kurczaka W Pomarańczach – Przepis Na Pieczonego Kurczaka
Udka Z Kurczaka W Kapuście
Udka Z Kurczaka Pieczone Z Warzywami – Prosty I Pyszny Obiad
Udka Z Kurczaka Ze Szpinakiem

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.