Ryba w sosie jogurtowym – pyszna przekąska na zimno
Ryba w sosie jogurtowym to smaczna i dość szybka do zrobienia przekąska, którą możecie podać na różne okazje. Świetnie sprawdzi się podczas kolacji wigilijnej czy na imprezowym stole w Sylwestra.
Najpierw smażymy paski filetów rybnych w panierce, następnie przygotowujemy sos jogurtowy z dodatkami. Gotujemy jajka i kroimy wszystkie składniki w kostkę. Następnie wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą i całość układamy na półmisku, aby danie ładnie się prezentowało. Przygotowanie zajmie mniej niż 45 minut.
Zobacz inne przepisy na przekąski z filetów rybnych na świąteczny czy imprezowy stół:
Ryba po azjatycku z warzywami w zalewie słodko-kwaśnej
Sałatka z rybą smażoną w panierce i warzywami
Ryba z ananasem – pyszna przekąska na imprezę lub kolację
Ryba w zalewie pomidorowo-octowej
1 Komentarz