ŚWIĄTECZNY TORCIK MAKOWY Z WIŚNIAMI
Torcik makowy bez glutenu z masą z palonej białej czekolady i żelką wiśniową
Świąteczny torcik w wersji bezglutenowej. Składa się z dwóch biszkoptowych blatów makowych, przełożonych konfiturą wiśniową oraz masą z palonej białej czekolady, pomiędzy którą znajduje się żelka wiśniowa. Wierzch tortu to bita śmietana ozdobiona suchym makiem oraz grysem z wiśni liofilizowanych.
Biszkopt makowy został wykonany z mąki migdałowej z dodatkiem wiórków kokosowych, dzięki temu jest bezglutenowy. Masa to tylko 3 składniki – serek mascarpone, śmietanka kremówka oraz biała czekolada, którą wcześniej należy lekko podpiec w piekarniku, by zyskała karmelowy kolor i smak.
Zobacz inne super przepisy na ciasto makowe:
Tort Makowy Z Masa Kawową
Makowy Miodownik
Tort Makowy Z Kremem Chałwowym I Wiśniową Frużeliną
1 Komentarz