Zapiekane białe kiełbasy z kapustą

Zapiekane Białe Kiełbasy Z Kapustą

Zapiekane białe kiełbasy z kapustą

Kiełbaski na kapuście z sosem chrzanowym, to idealna propozycja na kolacje w dni karnawałowe. Smak tych kiełbasek, zaskoczy każdego Gościa.

9 szt.
40 minut czas przygotowania

Składniki:
• 9 szt., białej kiełbasy surowej
• 6 szt. cebuli
• ½ główki kapusty białej
• 300 g boczku wędzonego paski
• 1 łyżka Vegety
• 2 łyżki chrzanu
• 2 łyżki musztardy francuskiej
• 2 łyżki mąki pszennej
• 2 łyżki masła
• 200 ml mleka

Sposób przygotowania:
1. Kiełbasy owijam paskami boczku, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.
2. Cebulę obieram, kroję w piórka, smażę na rozgrzanym oleju. Doprawiam Vegetą.
3. Kapustę drobną kroję, dodaję do cebuli. Smażę około 20 minut.
4. W rondelku rozpuszczam masło, zdejmuję z palnika, wsypuję mąkę, mieszam, wlewam stopniowo mleko, cały czas mieszając. Następnie dodaję musztardę oraz chrzan i gotuję do momentu zagotowania.
5. Sos wlewam do kapusty. Mieszam i przekładam do naczynia.
6. Na kapuście układam upieczone kiełbaski.
7. Danie gotowe.
8. Smacznego.

Zobacz inne super przepisy z białej kiełbasy:
Klopsiki Z Białej Kiełbasy W Sosie Żurkowym
Potrawka Z Białej Kiełbasy
Kotlety Z Białej Kiełbasy

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.