Bułki z mlekiem w proszku – puszyste bułeczki pszenne
Bułki z mlekiem w proszku są bardzo smaczne, puszyste i delikatne. Można je podać na słodko, posmarowane dżemem czy miodem jak i wytrawnie z wędliną, serkiem i warzywami. Świetnie sprawdzą się na pyszne śniadanie. Zachowują świeżość przynajmniej przez 2-3 dni, wystarczy tylko owinąć je ściereczką i odstawić, gdzieś gdzie nie będą kusić, aby zjeść je od razu.
Ich przygotowanie nie jest skomplikowane, zwłaszcza jeśli macie robot kuchenny z hakiem, który wyrobi ciasto, wtedy robią się praktycznie same. Wystarczy tylko poczekać, aż ciasto drożdżowe podrośnie, uformować bułki i upiec je w piekarniku.
Zobacz inne przepisy na domowe bułki:
Bułeczki drożdżowe z owocami – przepis na słodkie bułki odrywane
Puszyste bułki pszenne bez drożdży – sprawdzony przepis
Bułki pszenne na jogurcie
Bułeczki scones z cheddarem
1 Komentarz