Fuczki – bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty

Fuczki – Bieszczadzkie Placki Z Kiszonej Kapusty

Fuczki – bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty

Fuczki to naleśnikowe placuszki z kiszoną kapustą. Bardzo smaczne, proste w przygotowaniu, sycące. Doskonałe na niedrogi obiad czy kolację. Smakują równie dobrze na ciepło jak i na zimno także z powodzeniem można je zabrać na wynos. Do pracy, szkoły czy na wycieczkę. Fuczki podaje się zazwyczaj z kleksem kwaśnej śmietany lub z sosem czosnkowym. Równie dobrze smakują z sosem pieczarkowym czy gulaszem.

Zobacz inny super przepis na fuczki:
Fuczki – Placki Z Kapusty Kiszonej
Placki Fuczki
Placki Z Kiszoną Kapustą – Fuczki

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.