Piersi z indyka pod pierzynką z marchewki

Piersi z indyka pod pierzynką z marchewki

Piersi z indyka pod pierzynką z marchewki

Piersi z indyka pod pierzynką z marchewki to bardzo prosty do zrobienia, ale niezwykle smaczny pomysł na sznycle z piekarnika. Świetnie sprawdzą się na codzienny, jak i odświętny obiad. Zamiast piersi z indyka oczywiście sprawdzą się również filety z kurczaka.

Jest to danie bardzo uniwersalne, dlatego możecie postawić na dodatki według własnych upodobań. U mnie, jeśli piersi podaję na obiad, najczęściej jest to puree ziemniaczane i sezonowa surówka np. z kapusty czy mizeria z ogórków. Jeśli chcecie takie danie podać na imprezie to nie potrzeba żadnych dodatków.

Zobacz inne przepisy na dania obiadowe z indyka:
Udziec indyka pieczony w rękawie – szybki i smaczny przepis na obiad
Indyk w sosie musztardowym – pyszny przepis na obiad
Golonka z indyka pieczona w piekarniku – szybki przepis

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.