Roladki drobiowe z koperkiem i masłem
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki drobiowe z koperkiem i masłem, pasujące niemal z każdym dodatkiem a ich smak rozpływa się w ustach.
6 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 podwójny filet kurczaka
• 100 masła
• ½ pęczka koperku
• Czosnek granulowany
• Sól
• Bułka tarta do panierki
• Mąka pszenna do panierki
• 2 całe jajka
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą oraz czosnkiem.
2. Masło kroję w słupki, koperek drobno siekam.
3. Na każdym kawałku mięsa układam na środku masło, posypuję koperkiem i zwijam w roladki.
4. Każdą roladkę owijam ciasno folią i chowam do lodówki na dwie godziny.
5. Po tym czasie roladki panieruję w mące, w jajku roztrzepanym widelcem, następnie w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
6. Roladki gotowe, podaję z surówką i ziemniakami.
7. Smacznego.
Zobacz inny super przepis na roladki drobiowe:
Roladki Drobiowe Z Serem I Orzechami
Roladki Drobiowe Z Morelami
Roladki Drobiowe Z Kiełbasiano-Ogórkowym Szaszłykiem