Owoce pod kruszonką + FILM

Owoce Pod Kruszonką + FILM

Dzisiaj zapraszam na szybki deser z owoców i kruszonki, który świetnie sprawdzi się zarówno w formie jednoporcjowej, jak i w kształcie ciasta.

Parę minut roboty, pół godziny w piekarniku i nasz pyszny deser jest gotowy. Owoce są mięciutkie i mocno kontrastują ze słodką, chrupiącą kruszonką. Tak przygotowany deser smakuje najlepiej na ciepło, w towarzystwie bitej śmietany, lodów waniliowych lub, tak jak u mnie, z odrobiną płynnego budyniu. Owoce pod kruszonką można przygotować z mrożonych owoców, ale teraz świetnie sprawdzą się owoce sezonowe.

Lista składników
Kruszonka
½ szklanki (ok. 80 g) mąki
½ szklanki (ok. 100 g) cukru trzcinowego
4 łyżki (ok. 40 g) zmielonych migdałów
½ łyżeczki cynamonu
Szczypta soli
100 g masła
4 łyżki (ok. 40 g) płatków owsianych
4 łyżki (ok. 40 g) płatków migdałowych

Owoce
500 g owoców
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej (ok. 20 g)
1 czubata łyżka cukru pudru (ok. 20 g)

Zobacz super przepisy na ciasto z kruszonką:
Kruche Ciasto Z Czarną Porzeczką I Migdałową Kruszonką
Ciasto Drożdżowe Z Truskawkami I Kruszonką
Ciasto Drożdżowe Ze Śliwkami I Kruszonką

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.