Wątróbka ze pieczarkami – pyszne i tanie danie na obiad
Wątróbka ze pieczarkami w sosie śmietanowym to bardzo smaczne danie, które można podać na sycący obiad. Robi się ją bardzo szybko i nie wymaga wiele pracy. Taka wątróbka najbardziej smakuje mi podana z gotowanymi ziemniakami, ale z kaszą, makaron lub kromką chleba też będzie pyszna.
Danie z pewnością przypadnie wam do gustu, jeśli lubicie wątróbkę drobiową. Jej specyficzny smak ma zarówno wielu przeciwników, jak i zwolenników. Warto ją włączyć od czasu do czasu do jadłospisu, gdyż jest cennym źródłem białka, żelaza i witamin z grupy B.
Zobacz inne przepisy na wątróbkę:
Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem – tradycyjny przepis
Wątróbka a la strogonow – przepis na gulasz z wątróbki drobiowej
Zapiekana wątróbka z sosem musztardowym
1 Komentarz