Świetne placuszki na obiad lub kolację.
Placki z cukinii i pora z dodatkiem tartego oscypka oraz parmezanu to bardzo fajna propozycja na bezmięsny obiad lub kolację. Jak one cudownie pachniały podczas smażenia! Można podać je solo lub wzbogacić o dodatek kleksa kwaśnej śmietany (lub serka kanapkowego) i kawałek wędzonego łososia (u mnie łosoś wędzony na gorąco).
Podaną niżej porcję proponuję rozdzielić pomiędzy 2-3 osoby (2 dorosłych + dziecko lub dwóch dorosłych). Ja smażyłam je i jako cieńsze placki wykładane na patelnię za pomocą łyżki i formowałam w dłoniach nieco grubsze placuszki – te cieńsze, wykładane na patelnię łyżką wychodzą zdecydowanie smaczniejsze.
Zobacz inne super przepisy na placki z cukinii:
Najprostsze Placki Z Cukinii + FILM
Placki Z Cukinii Z Serem Feta
Placki Z Cukinii I Kurczaka