Ciasto Maria Antonina – piękny deser na wyjątkowe okazje

Ciasto Maria Antonina – piękny deser na wyjątkowe okazje

Ciasto Maria Antonina – piękny deser na wyjątkowe okazje

Ciasto Maria Antonina jest wyjątkowo efektowne i pięknie prezentuje się na stole, a w smaku nieziemskie, rozpływa się w ustach. Kwaśne porzeczki równoważą słodki smak reszty warstw, co tworzy bardzo udaną kompozycję smakową. Ciasto wychodzi bardzo wysokie i jest podzielne, dlatego świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju uroczystościach.

Nie ukrywam, że jest dość pracochłonne, gdyż trzeba upiec biszkopt i bezę, a także przygotować krem budyniowy oraz frużelinę owocową. Jednak jeśli chcecie przygotować deser, który zachwyci gości, to jest to jedno z takich ciast.

Zobacz inne przepisy na efektowne ciasta na specjalne okazje:
Ciasto Dyrektora – pyszny smakołyk na szczególne okazje
Puszysty sernik na herbatnikach – prosty i szybki przepis
Ciasto Przysmak Sułtana z masą truflową – pyszne i efektowne

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.