Roladki ze schabu
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z pieczarkami i papryką, pasujące niemal z każdym dodatkiem a ich smak rozpływa się w ustach.
30 minut czas przygotowania
9 porcji
Składniki:
• 1 kg schabu
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 20 dag pieczarek
• ½ papryki czerwonej
• 10 dag sera żółtego
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka całe
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzywa dodaje drobno pokrojone pieczarki oraz paprykę czerwoną, doprawia pieprzem oraz solą. Po usmażeniu farsz studzę, łączę z żółtym serem, startym na tarce o dużych oczkach.
3. Farsz nakładam na środek każdego kawałka mięsa.
4. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w bułce tartej, moczę w jajku i ponownie obtaczam w bułce tartej.
5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony
6. Gotowe, podaję z surówką i ziemniakami.
7. Smacznego.
2 komentarze