Makaron Penne z kurkami
Propozycja na sobotni obiad, makaron z kurczakiem w sosie kurkowym o bardzo wyrazistym smaku a jednocześnie delikatnym i kremowym. Szybki, łatwy sposób przygotowania.
7 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 250 g makaronu Penne
• 600g fileta kurczaka
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 3 łyżki masła
• ½ kg kurek
• 330 g śmietany 30%
• Sól
• ½ łyżeczki papryki ostrej
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu odcedzam wodę.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym maśle.
3. Do cebuli dodaję mięso pokrojone w kostkę, doprawiam solą oraz papryką ostrą.
4. Mięso smażę około 10 minut i dodaję oczyszczone kurki, smażę około 8 minut.
5. Na koniec wlewam śmietanę, dodaję ugotowany makaron, chwilkę gotuję.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.
1 Komentarz