Ziemniaki do mięsa
Szukasz nowego pomysłu jako dodatek do mięsa, mam coś dla Ciebie. Takich ziemniaków jeszcze nie jadłeś/aś, koniecznie wypróbuj. Gotowane ziemniaki z czerwoną cebulką oraz oliwkami. Ziemniaki można przygotować wcześniej i rozgrzać.
6 porcji
50 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg małych ziemniaków
• 2 cebule czerwone
• 3 ząbki czosnku
• 200 g oliwek zielonych
• 200 g oliwek czarnych
• 1 łyżka oregano
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obieram, gotuję w osolonej wodzie.
2. Cebule, czosnek obieram, drobno kroję.
3. Oliwki kroję w plasterki.
4. Ziemniaki po ugotowaniu, odlewam, przekładam do miski, dodaję cebulę, czosnek, oliwki, wlewam oliwę, wsypuję przyprawy i delikatnie mieszam, Wszystko przekładam do naczynia.
5. Gotowe. Podaję, jako dodatek do mięsa.
6. Smacznego.