Ziemniaki do mięsa

Ziemniaki Do Mięsa

Ziemniaki do mięsa

Szukasz nowego pomysłu jako dodatek do mięsa, mam coś dla Ciebie. Takich ziemniaków jeszcze nie jadłeś/aś, koniecznie wypróbuj. Gotowane ziemniaki z czerwoną cebulką oraz oliwkami. Ziemniaki można przygotować wcześniej i rozgrzać.

6 porcji
50 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 kg małych ziemniaków
• 2 cebule czerwone
• 3 ząbki czosnku
• 200 g oliwek zielonych
• 200 g oliwek czarnych
• 1 łyżka oregano
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obieram, gotuję w osolonej wodzie.
2. Cebule, czosnek obieram, drobno kroję.
3. Oliwki kroję w plasterki.
4. Ziemniaki po ugotowaniu, odlewam, przekładam do miski, dodaję cebulę, czosnek, oliwki, wlewam oliwę, wsypuję przyprawy i delikatnie mieszam, Wszystko przekładam do naczynia.
5. Gotowe. Podaję, jako dodatek do mięsa.
6. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.