Bigos z boczniakami

Bigos Z Boczniakami

Bigos z boczniakami

Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kiszona z dodatkiem grzybów boczniaków, suszonych pomidorów które nadają potrawie wyrazisty smak.
Szybko, prosto przygotujesz danie na różne uroczystości, którym zaskoczysz gości.

10 porcji
30 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 kg kiszonej kapusty
• 1 cebula
• 200 g śliwek suszonych
• 270 g pomidorów suszonych w oliwie
• 3 łyżki sosu sojowego
• ½ kg boczniaków
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanej oliwie.
2. Do cebuli dodaję odciśniętą z soku kapustę kiszoną, smażę około 10 minut, następnie przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję.
3. Do kapusty dodaję suszone śliwki, suszone pokrojone pomidory, sos sojowy.
4. Grzyby boczniaki myję, kroję w paseczki, smażę na oliwie z suszonych pomidorów, doprawiam pieprzem oraz solą. Po pięciu minutach smażenia przekładam grzyby do kapusty kiszonej, Wszystko razem gotuję 30 minut.
5. Bigos gotowy.
6. Smacznego.

Tagi:
Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.