Afrykańczyk

Afrykańczyk

Ciasto Afrykańczyk

Pyszne ciasto z makiem, jabłkami i kremem budyniowym oblane czekoladą

Gdy nie mam pomysłu na nowe ciasto pełne smakowitych warstw to sięgam do książki siostry Anastazji, która jest prawdziwą skarbnicą pomysłów. Tym razem wpadł mi w oko afrykańczyk to dość ciekawe ciasto, którego bazą są placki makowe, swą konsystencją przypominające nieco mój ulubiony makowiec japoński, mamy tu także biały biszkopt oraz warstwę jabłek i krem budyniowy na bazie żółtek, a wszystko obowiązkowo oblane polewą czekoladową. Pracy sporo zwłaszcza jeśli będziecie samodzielnie mielić mak, ale ciasto jest pyszne i do tego wygląda bardzo ciekawie, więc warto się natrudzić.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.