Gołąbki z ziemniakami i boczkiem – stary, domowy przepis

Gołąbki z ziemniakami i boczkiem – stary, domowy przepis

Gołąbki z ziemniakami i boczkiem – stary, domowy przepis

Gołąbki z ziemniakami i boczkiem to swojskie, tanie i sycące danie, które można podać na pyszny obiad dla całej rodziny. Z podanych składników wychodzi tyle gołąbków, że spokojnie może wystarczyć nawet na 2-3 dni, zwłaszcza, że są bardzo treściwie i zapewniają uczucie sytości na długo.

Można je podać jako samodzielne danie, okraszone podsmażoną cebulką lub z sosem grzybowym czy pieczarkowym, a także jako dodatek do jakiejś pieczeni czy duszonego mięsa. Jakkolwiek podane, zawsze są zajadane przez wszystkich ze smakiem.

Zobacz inne przepisy na gołąbki:
Pieczone gołąbki z farszem mięsno-pieczarkowym
Gołąbki bez zawijania – szybki przepis
Kresowe gołąbki z kaszy jęczmiennej

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.