Miodownik z kremem mlecznym – mięciutki, rozpływający się w ustach
Miodownik z kremem mlecznym to przepyszne, mięciutkie i puszyste ciasto, przełożone kajmakiem i kremem z mleka w proszku i posypane orzeszkami. Zawsze znika w mgnieniu oka. Wychodzi wysokie, podzielne i słodkie (ale nie mdlące). Będzie idealne na każdą okazję: święta, imieniny, imprezy w pracy, czy po prostu jako deser do popołudniowej kawy.
Miodownik nie jest trudny do przygotowania, wystarczy tylko zagnieść i upiec ciasto, a także wymieszać składniki na krem mleczny. Każdy sobie z tym poradzi, jeśli znajdzie chwilę wolnego czasu.
Zobacz inne przepisy na tradycyjne ciasta:
Miodownik krajeński – efektowne i pyszne ciasto
Jogurtowe ciasto Pewniaczek z budyniem i owocami – zawsze się udaje
Fale Dunaju z malinami – sprawdzony przepis na pyszne ciasto
7 komentarzy