Świąteczne roladki

Świąteczne Roladki

Świąteczne roladki

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z pieczarkami, pasujące niemal z każdym dodatkiem, a ich smak rozpływa się w ustach.

30 minut czas przygotowania
9 porcji

Składniki:
• 1 kg schabu
• 1 cebula
• 250 g pieczarek
• 15 g oliwy z oliwek
• 1 łyżeczka tymianku
• 100 g sera żółtego w plastrach
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanej oliwie. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki, smażę 5 minut, doprawiam pieprzem, tymiankiem oraz solą.
3. Na każdym kawałku mięsa, układam ser żółty, smaruję farszem grzybowym.
4. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
7. Smacznego.

2 komentarze

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.