Kaszotto chłopa

Kaszotto Chłopa

Kaszotto chłopa

500 g mięsa mielonego wieprzowego
1 woreczek kaszy jęczmiennej
250 g pieczarek
1 mała cebula
400 ml zimnej wody
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka oliwy
2 łyżeczki przyprawy do mięs ( Knorr )
przyprawy – gałka muszkatołowa , maggi , słodka papryka , ostra papryka , majeranek , sól

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu , odcedzamy i odkładamy na bok .

Oliwę rozgrzewamy w garnku dodajemy obraną i pokrojoną w średnią kostkę cebulę i smażymy na złoty kolor . Dokładamy mięso do cebuli oraz przyprawy i smażymy do stracenia surowości następnie dorzucamy pokrojone w pół plasterki pieczarki , całość dusimy około 20 minut .
Teraz nadszedł czas na dodanie wcześniej ugotowanej kaszy i dokładnie wymieszać .
Do wysokiego pojemnika wylewamy zimną wodą dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy by nie powstały grudki , po czym nasz roztwór wylewamy do garnka z mięsem , zagotowujemy . Ponownie doprawiamy do smaku .

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.