Roladki schabowe z papryką

Roladki Schabowe Z Papryką

Roladki schabowe z papryką

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z papryką, pasujące niemal z każdym dodatkiem, a ich smak rozpływa się w ustach.

7 porcji
30 minut czas przygotowania

Składniki:
• ½ kg schabu
• 7 plasterków sera topionego
• 7 pasków papryki konserwowej
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka całe
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, posypuję pieprzem oraz solą.
2. Na każdym kawałku mięsa układam plasterek ser oraz pasek papryki.
3. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
4. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
5. Roladki gotowe, podaję z ziemniakami oraz sałatką.
6. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.