Zupa z kurczakiem i zacierkami

Zupa Z Kurczakiem I Zacierkami

Zupa z kurczakiem i zacierkami

Takiej zupki jeszcze nie jedłeś/ aś, jak raz posmakujesz, będziesz prosił o dokładkę.
Zupa przygotowana na bazie warzyw z dodatkiem mięsa z kurczaka. Zupa taka może stanowić danie jednogarnkowe, które zastąpi nam również drugie danie.

6 porcji
40 minut czas przygotowania

Składniki:
• 4 gałązki pietruszki same liście
• 4 gałązki koperku same liście
• 230 g marchewki
• 230 g selera korzeń
• 80 g cebuli
• 30 g masła
• 1100 g wody
• 1 łyżeczka soli
• ¼ łyżeczki pieprzu
• 1 kostka bulionu warzywnego
• 110 g zacierek
• 400 g fileta kurczaka

Sposób przygotowania:
1. Marchew, selera obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieram drobno kroję.
2. Cebulę w garnku smażę na rozgrzanym maśle, dodaję marchew oraz selera. Smażę 10 minut i podlewam wodą, wsypuję sól, pieprz, zacierki, wrzucam kostkę warzywną.
3. Mięso kroję w kostkę, przekładam do zupy, gotuję około 30 minut. Natkę pietruszki oraz koperku drobno siekam, dodaję na koniec gotowania.
4. Zupa gotowa.
5. Smacznego

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.